7 dolog, amit a boldog párok másképp csinálnak

2016.11.19. 09:18

loading...

Ők sem ufók, csak egy kicsit tudatosabban rendezik a dolgaikat – így bármikor beléphettek a táborukba!

1. Hétköznap is ünnepelnek

Sem ünnep, sem pedig vigasztalásra okot adó esemény nem kell ahhoz, hogy tudasd, mennyire fontos számodra a párod. A kapcsolatotok alapját ugyanis nem az képezi, hogy „jóban” vagy „rosszban” hogyan álltok ki egymás mellett, hanem az, hogy a kettő közötti „szürke” időszakban hogyan viselkedtek. Persze, ettől még legyen fix a szülinapi vacsora, vagy a nátha miatti ápolgatás – de egy lopott hétköznap esti program jelent mindkettőtök számára igazi összekovácsolódást.

c5087952f6091836.jpg

2. Több, mint mozi-vacsi

Egy jó film és egy kellemes vacsora mindig jó programnak tűnik, csakhogy egy idő után elveszítheti a varázsát – ráadásul nem is feltétlenül alkalmas rá, hogy feledhetetlen közös élmények szülessenek belőle. Gondolj csak bele: a moziban valószínűleg némán ültök egymás mellett, az étteremben pedig korlátokat jelenthet, hogy rengetegen vannak körülöttetek, így igazán bensőséges témákról talán szó sem eshet közöttetek.

Ettől még ezt a randivariációt sem kell elvetni, csak jó, ha tudjátok: még számtalan alternatíva van. Örök sláger például egy jó kis erdei séta vagy egymás alapos átmasszírozása.

3. Nem számolják a sérelmeket

Nem vitte ki a szemetet? Egy-null ide. Olyan SMS-t írt, ami nem tetszett? Kettő-null ide. Mire munka után találkoztok, már eleve úgy közelítesz felé, mintha valami hatalmas adóssága lenne feléd, ő pedig talán nem is fogja érteni, miért vagy ilyen vele. Ha sérelem ér, inkább azonnal jelezd felé, hogy ez vagy az a dolog rosszul esik – szem előtt tartva, hogy valóban fontos-e, amiről szó van.

A szemetes történet miatt például nem biztos, hogy megéri stresszt okozni egymásnak, a félresikerült üzenetváltást viszont igenis szerencsésebb tisztázni. Leginkább személyesen, mert a pasik úgy fesztelenebbül tudnak kommunikálni.

430921ea2d091836.jpg

4. Szavak nélkül is megértik egymást

Van az a nézés, hogy „gyerünk, azonnal menjünk innen!” És van az, amivel rögtön a másik tudtára adhatjátok, ha összebújásra szottyan kedvetek. Minden párnak vannak ilyen titkos kódjai, csak a saját maguk számára ismert jelzései, de minél több akad belőlük, annál inkább ki lehet jelenteni, hogy „egy nyelvet beszélnek”.

Ez a kettőtök közötti különleges kapcsolat és kölcsönös megértés szimbóluma. Eleve csekélyebb a konfliktus veszélye, ha nem szaporítjátok a szavakat.

5. Vitatkoznak és kibékülnek

Ők is mondanak olyanokat egymásnak, amilyeneket „nem kellett volna”. És ők is képesek harcolni jelentéktelen apróságok miatt. Sőt, eget-földet rengető veszekedéseik is vannak, amik után egy pillanatra úgy tűnik, hogy nincs tovább. De ami a legfontosabb: a boldog párok tagjai pontosan tudják, mennyire fontosak egymásnak, és ha el is veszítik a fejüket, utána észbe kapnak.

Ez az észbekapás általában az egyik félnél hamarabb következik be, mint a másiknál, és ő ilyenkor nem szégyelli megtenni az első lépést a békülés felé. Enélkül ugyanis tudja: nem a másikkal, hanem saját magával tol ki.

aeea5fa292091837.jpg

6. Szárnyakat adnak egymásnak

Apró kedvességekkel, meglepetésekkel és szívhez szóló gesztusokkal mutatják ki az érzéseiket. A szerelmes üzenetek, a kézen fogva sétálás, a lopott csókok és a mély beszélgetések nemcsak lelki, hanem testi szinten is hozzájárulnak a harmónia érzéséhez. Hatásukra ugyanis olyan boldogsághormonok termelődnek a szervezetben, amelyek jó hangulatot eredményeznek.

Tulajdonképpen ez az a „rózsaszín szemüveg”, amin keresztül a szerelmesek látják a világot – és tévhit, hogy bizonyos idő után „kötelező levenni”. Pontosan addig marad rajtatok, amíg tudatosan magatokon és egymáson tartjátok. Úgyhogy boldogságra fel!

7. Rendszeresen szexelnek

Az összebújás gyakorisága és minősége bizony egyértelműen megmutatja, hányadán álltok egymással. Nehéz általánosítani és konkrét számot mondani a témában, de pszichiáterek és szexológusok egyetértése alapján kijelenthető, hogy a heti egynél kevesebb alkalom már aggodalomra adhat okot. A szex közben termelődő oxitocin fokozza a kettőtök közötti érzelmi kötődést.

Valószínűleg ennek köszönhető, hogy kutatások szerint azok, akik legalább néhány naponta összegyűrik a lepedőt, több mint másfélszer nagyobb eséllyel nyilatkoznak elégedetten a párkapcsolatukról, mint azok, akik csak ritkábban kerítenek erre sort. Szerencsére akkor sincs feltétlenül gond, ha a lelkesedésetek éppen alábbhagyott: némi női praktikával ugyanis bármikor visszacsempészheted a tüzet a hálószobába!

ef5334a70b091837.jpg

loading...

Biztosan sok ismerősödet érdekelné ez a cikk. Oszd meg!

Mennyire tetszett ez a cikk?

  Top 24 óra

 • Így néz ki most Gáspár Bea – Sokat hízott

 • 18 agyafúrt személy, aki bármilyen helyzetben képes feltalálni magát

 • Percről percre

 • A műanyag bilincsek 12 kevésbé ismert felhasználási módja, amire nem gondoltál volna!

 • 16 meglepő fénykép közönséges élelmiszerekről, mielőtt még feldolgozták volna

 • El ne dobd a szakadt harisnyát! Ezeket a trükköket ismerned kell!

 • 21 legrosszabb szakember akit valaha láttam

 • Így változtak a Harry Potter szereplői az elmúlt évek során!

 • 10 érdekes dolog, amit szexinek látnak a különböző országokban